Dacă informațiile preliminare se vor confirma, peste numai doi ani, cu aproximativ 10.000 de euro se va putea achiziționa fie o versiune de top Dacia Logan (a doua generație a berlinei românești), fie varianta de bază a unui viitor model Skoda, similar ca dimensiuni autoturismului low-cost fabricat la Mioveni.

Skoda a confirmat că prototipul MissionL, pe care îl va expune, săptămâna viitoare, la Salonul auto de la Frankfurt, va servi drept punct de plecare pentru o viitoare gamă, plasată între Fabia (hatchback subcompact, 4 metri lungime) și Octavia (berlină compactă cu hayon, 4,59 metri lungime).

Viitorul model Skoda dezvoltat pe baza conceptului MissionL va fi destinat, cu precădere, piețelor emergente din Europa de Est, China, Rusia și India.

Potrivit ”Automotive News”, noua gamă Skoda (o berlină subcompactă cu hayon) se va poziționa și ca preț între Fabia și Octavia.

Aceasta ar însemna că, pe piața din România, unde prețurile minime pentru Fabia și Octavia sunt 8.932, respectiv, 12.150 de euro (cu TVA), modelul dezvoltat pe baza conceptului MissionL ar putea costa, în versiunea de bază, circa 10.550 de euro (cu TVA).

În acest moment, vârful de gamă Dacia Logan – Laureate 1.5 dCi (90 CP) – solicită o investiție destul de substanțială, 10.700 de euro (cu TVA), mai ales dacă ne raportăm la planul inițial Renault, acela de a realiza, în România, ”mașina de 5.000 de dolari”.

A doua generaţie Dacia Logan va fi lansată în toamna anul viitor, la Salonul auto de la Paris, vestea, luna trecută, "caradisiac.com". Viitorul model românesc va avea 4,4 metri lungime (în loc de 4,29 metri, ca în prezent).

Prețurile vor cunoaște și ele o creștere, dar una ușoară – cu aproximativ 200 de euro pentru fiecare versiune a gamei. Astfel, berlina low-cost fabricată la Mioveni ar urma să coste, cu aproximație, între 6.700 și 10.900 de euro (cu TVA).