Lansată în 2017, Škoda Karoq este al doilea model introdus în gama SUV-urilor mărcii cehe şi modelul care a transpus limbajul de design al mărcii în segmentul SUV-urilor compacte. Modelul oferă numeroase tehnologii inovatoare, inclusiv bordul virtual şi funcţia de încărcare wireless a dispozitivelor mobile. În ceea ce priveşte conectivitatea, Karoq urcă la standarde înalte, sistemul de infotainment oferind serviciile on-line Škoda Connect, cu funcţii on-line, precum şi servici proactive, precum funcţia automată de apel de urgenţă. Ca orice Škoda, şi Karoq are un interior spaţios, suficient pentru cinci pasageri şi bagajele lor.

La expoziția auto de la Paris care va avea loc în primele zile ale lunii octombrie, cehii vor prezenta variantele Scout și Sportline ale vehiculului liber. La fel ca Octavia Scout şi Kodiaq Scout, cel mai nou membru al familiei Scout oferă tracţiunea integrală în dotarea standard. De asemenea, designul cu puternice accente pe detalii de off-road accentuează potenţialul optimizat pentru trasee neamenajate al modelului. Cu pachetul pentru drumuri grele, Škoda Karoq Scout este optim pregătit pentru călătoriile provocatoare, în afara drumurilor asfaltate. Alături de motorul pe benzină 1,5 TSI de 110 kW (150 CP) disponibil în combinaţie cu transmisia automată DSG cu 7 trepte, mai sunt oferite încă două motoare diesel. Versiunea 2,0 TDI de 110 kW (150 CP) este combinată în echiparea standard cu transmisia manuală cu 6 trepte, iar opţional poate fi comandată cu transmisia automată DSG cu 7 trepte. Versiunea cea mai puternică a modelului este echipată cu un motor 2,0 TDI de 140 kW (190 CP) cu transmisia automată DSG cu 7 trepte în dotarea standard.

 

Varianta Sportline va avea în dotare cel mai puternic motor alimentat cu benzină din gama Karoq, 2,0 TSI – 190 CP. Caracterul dinamic al modelului este evident încă de la prima privire. Barele sport de protecţie şi jantele exclusive din aliaj uşor „Mytikas’” de 18 inci accentuează această alură. Sunt disponibile opţional şi jantele „Vega” de 19 inci cu finisaj negru. Aripile din faţă poartă emblema Sportline, iar culoarea caroseriei şi zona de acces, geamurile cu tentă închisă şi barele negre de pe plafon desăvârşesc eleganţa exteriorului. În interior, scaunele sport negre, cu cusături argintii contrastante atrag imediat atenţia. Scaunele sunt acoperite cu tapiţeria revoluţionară Thermoflux în trei straturi, care permite circulaţia aerului, crescând confortul mai ales pe timp de vară. Scaunele din faţă au suport lombar, iar scaunele din spate sunt fixe. Volanul sport multifuncţional este acoperit cu piele neagră perforată, cu cusături argintii. Pedalierul cu elemente din oţel inoxidabil, plafonul interior negru, montanţii negrii şi pachetul LED, inclusiv iluminare ambientală, desăvârşesc ambianţa sportivă de la interior.