Clotilde Delbos, directorul financiar al Renault, ar putea fi numită director interimar în locul lui Thierry Bollore, a anunţat joi postul francez de televiziune BFM, transmit Bloomberg şi Reuters. Vineri este programată reuniunea Consiliului de Administraţie al Renault, unde vor fi discutate probleme de guvernanţă, ceea ce a intensificat speculaţiile privind viitorul lui Thierry Bollore. Deciziile vor fi anunţate într-o conferinţă de presă.

Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, vineri dimineaţa este programată o întâlnire între preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, şi actualul director general. Presa a raportat că relaţiile dintre cei doi sunt tensionate. Reprezentanţii producătorului auto francez nu au dorit să comenteze informaţiile.

Pe lângă stabilizarea alianţei cu Nissan, preşedintele Renault trebuie să se ocupe de reformarea guvernanţei producătorului auto francez, pe care nu a realizat-o încă.

Reuniunea vine după ce publicaţia de afaceri Le Figaro informase că preşedintele Renault va propune Consiliului de Administraţie să găsească un succesor pentru actualul director general.

Surse apropiate de Guvernul francez (care deţine 15% din Renault) au declarat pentru Reuters că este luată în calcul o revizuire generală a conducerii grupului auto.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.