În Germania, coronavirusul face ravagii. În ultimele săptămâni numărul infectărilor a înregistrat o creștere fără precedent, iar conform DPA, acest lucru pune o presiune suplimentară pe negocierile în curs pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare, notează luni dpa.

Pentru a salva viețile tuturor, cele trei partide implicate, mai exact social-democraţii (SPD), Verzii şi liber-democraţii (FDP) lucrează deja la un plan cu noi restricţii. Potrivit sursei citate, aceștia au un plan special pe cei nevaccinaţi împotriva COVID-19, într-o încercare de a stopa transmiterea virusului.

De menționat este faptul că luni, rata de incidenţă pe şapte zile a atins un nou record. Este vorba despre 303 cazuri la 100.000 de locuitori. Totodată, Institutul Robert Koch (RKI) a raportat, pentru intervalul ultimelor 24 de ore, 23.607 de cazuri noi şi 43 de decese.

În ceea ce privește situația din unitățle sanitare, numărul spitalizărilor la 100.000 de persoane, un indicator cu importanţă crescută în contextul vaccinării unei mari părţi din populaţie, era vineri de 4,7, în creştere, dar departe de recordurile din valurile precedente.

Lockdown pentru personaele nevaccinate din Germania 

Ssocial-democratul Olaf Scholz, a declarat în cursul zilei de luni în cadrul une noi runde de negocieri de coaliţie că va lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor.

La rândul lor, partenerii viitoarei coaliţii au în plan o altă măsură drastică. „Practic, un lockdown pentru nevaccinaţi”, a afirmat deputatul social-democrat Dirk Wiese la postul public ZDF.

DPA a consultat un proiect de lege, care în cazul în care va intra în vigoare va fi o mare lovitură pentru persoanele care nu s-au imunizat. Mai exact, potrivit sursei citate, proiectul de lege prevede că persoanele nevaccinate vor avea nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a călători cu autobuzul sau trenul, precum şi la locul de muncă.

În același timp, documentul mai arată și posibilitatea de impunere a unor restricţii în privinţa contactelor. Pe de altă parte, nu sunt în plan restricţii de circulaţie sau închiderea restaurantelor, arată sursa citată.

Totodată, noua lege ar permite landurilor să impună diferite măsuri mai stricte în funcţie de situaţia infectărilor, a afirmat deputatul Wiese, care a precizat că nu există temeri referitoare la decizii ”impopulare”.

„Nu ne temem să luăm decizii impopulare”, a subliniat el.