Incendiile din Statele Unite ale Americii au fost provocate de câteva mii de fulgere. În această săptămână, aproape 400.000 de hectare au fost mistuite de flăcări în regiunea din vestul Statelor Unite, potrivit Calfire, departamentul californian de luptă contra incendiilor.

”Noi furtuni sunt prognozate” de duminică până marţi, a avertizat Calfire pe Twitter. ”Toată lumea trebuie să rămână în alertă şi să aibă un plan de evacuare”, a precizat departamentul de pompieri.

Există risc de extindere

Serviciul național de meteorologie a declarat că furtunile uscate ar putea declanșa noi incendii forestiere și că seceta severă afectează grav California.

„Furtunile uscate ar putea declanşa noi incendii forestiere în acest weekend”, favorizate de „seceta severă” care afectează California, a confirmat serviciul naţional de meteorologie. ”Vestul Statelor Unite şi marile prerii sunt acoperite de un strat imens de fum de la incendiile active, care se întind de la Munţii Stâncoşi la coasta de vest”, a precizat serviciul, citat de agerpres.ro.

Guvernul statului american a făcut o declarație care i-a surprins pe mulți. Acesta este de părere că oamenii care nu cred în schimbările climatice să vină să vadă California. Acesta a publicat pe contul său de Twitter o poză cu nori uriaşi de fum ce se ridică în urma incendiilor.

Cel mai grav incendiu din California din istoria recentă

Incendiile din California sunt considerate cele mai grave din istoria recentă a statului american. Cele două focare principale, denumite ”SCU Lightning Complex” şi ”LNU Lightning Complex” au transformat în cenuşă 268.000 de hectare şi peste 840 de clădiri. Primul a mistuit până duminică dimineaţă 137.000 de hectare, iar cel de-al doilea 131.000 de hectare.

Potrivit Los Angeles Times, peste 485.600 de hectare au fost devorate de flăcări în ultima lună, cu mult peste cele 104.813 hectare mistuite pe parcursul anului trecut. „Un bilanţ uluitor, de asemenea, în sezonul incendiilor”, a relatat cotidianul citat.