Războiul dintre Clotilde Armand şi Romprest continuă, după ce compania a anunțat recent că va sista strângerea gunoaielor din cauza neplăţii facturilor conform contractului, anunță Romprest într-un comunicat.

Romprest a suspendat contractul de salubrizare al Sectorului 1

Bucureștenii ar putea rămâne din nou cu grămezi de gunoaie neridicate, asta după ce primăria condusă de Clotilde Armand a refuzat să plătească serviciile prestate. Romprest transmite că nici contractul cu depozitul Iridex nu a fost prelungit, de data asta de PMB, astfel că gunoaiele nu mai pot fi duse acolo.

”Compania Romprest Service SA va aduce la cunoștință că operatorii stațiilor de sortare/tratare a deșeurilor colectate și transportate de către Romprest au limitat activitatea începând cu dată 22.05.2021, iar începând cu 01.06.2021 au suspendat integral activitatea, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1.

Totodată, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de către Primăria Municipiului București, iar Autoritatea contractantă, căreia îi revine această obligație legală, nu a dispus o soluție alternativă, până la acesta dată, deși a fost notificată în mod repetat în acest sens, încă din dată de 09.04.2021. Astfel, începând cu dată de 01.06.2021, deșeurile care nu mai necesită tratare și sunt colectate separat de către Romprest nu mai pot fi predate unui operator autorizat și agreat de către Autoritatea contractantă, prin urmare deșeurile respective nu mai pot fi colectate”, transmite compania de salubrizare într-o informare.

Gunoaiele nu vor mai fi ridicate

”În consecință, programele curente de colectare a deșeurilor vor înregistra întârzieri și modificări, dictate de adaptarea la situația (sperăm temporară) de imposibilitate de a preda deșeurile colectate separat, atât cele generate de populație și instituțiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1, cât și cele rezultate din operațiunile de salubrizare stadala și salubrizarea depozitelor necontrolate de deșeuri.”, mai transmite Romprest.

Conferinta de presa sustinuta de candidatul Aliantei USR Plus la Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand, joi, 23 iulie 2020. Inquam Photos / Ilona Andrei