Alertă în prima zi de Paște – un medic de la maternitatea Odobescu, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus.

Doctorița a fost testată alături de alte cadre medicale din cadrul maternității după de Direcția de Sănătate Publică Timiș a dispus o serie de măsuri în focarul de COVID – 19 de la maternitatea aflată în subordinea primăriei.

Anchetă a ministrului Sănătății

Trebuie menționat că scandalul de la maternitatea Odobescu a început la sfârșitul lunii trecute când au fost descoperite mai multe asistente infectate cu COVID – 19, acestea reclamând lipsa materialelor de protecție.

Ulterior, au mai fost confirmate ca fiind pozitive alte cadre medicale, rude ale acestora, aproape 20 de mame, dar și trei bebeluși născuți aici.

Ministrul Sănătății a anunțat, încă de la începutul lunii, o anchetă la Spitalul Municipal Timișoara și măsuri de urgență, dar, până acum, nu a luat nicio măsură în ciuda tuturor neregulilor descoperite de DSP Timiș.

Primarul Timișoarei îl susține pe manager

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, i-a luat în permanență apărarea managerului de la spitalul municipal, Olimpia Oprea, colega sa de partid, iar la sfârșitul acestei săptămâni a susținut că ”nu este corect să continuăm să aruncăm cu noroi în maternitatea Odobescu”, scrie pressalert.ro.

”Peste tot în lume au fost și scăpări de virus. Greu de stabilit cum s-au petrecut (infectările din maternitate, n.a.) și asta nu înseamnă că trebuie să-i speriem pe oameni, pe mămicile care, până una alta, acolo nasc, că nu există alternativă.

Și au născut foarte multe în ultima perioadă”, a precizat Robu.

Medicul a fost internat la Spitalul de boli infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara, iar DSP Timiș a început o anchetă epidemiologică, arată sursa citată.