Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat luni seară, în cadrul unei conferința de presă, că începând de marți toată Italia este considerată zonă roșie, în contextul epidemiei de coronavirus.

Toată țara este considerată practic în carantină și nu se mai permit decât deplasări excepționale.

Astfel, toate măsurile care au fost luate până acum pentru Lombardia se extind la nivelul întregii țări, în contextul în care numărul morților a ajuns la 463.

Numai luni s-au înregistrat în Italia 97 de noi decese.

Italia este de departe țara care înregistrează cea mai gravă situație din lume, după China, acolo unde epidemia pare, în schimb, să se apropie de sfârșit.

Planează amenințarea unei pandemii

Astfel, Italia a anunțat luni cel mai mare număr de îmbolnăviri cu coronavirus înregistrat în 24 de ore de la începutul epidemiei în această țară: 1.797 de cazuri confirmate și 97 de noi decese, cifre îngrijorătoare

China a anunțat, de pildă, 23 de decese și doar 44 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Bilanțul total în această țară-focar pentru epidemia de Covid-19 a ajuns la 80.739 de îmbolnăviri și 3.120 de decese.

În Italia, 724 de oameni s-au vindecat, iar 650 sunt acum în stare gravă sau critică. Numărul total al cazurilor confirmate în Italia este de 9.172.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că amenințarea unei pandemii de Covid-19 a devenit „foarte reală”, dar crede că aceasta poate fi controlată.