Regiunea nordică Lombardia a fost cea mai afectată în primul val al pandemiei cauzate de infamul coronvirus. Aceasta a raportat aproape 5.000 de noi cazuri, în timp ce Campania a raportat 2.280, conform news.ro

Este cerută o nouă izolare totală

Preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a cerut într-un mesaj video o altă izolare totală în timp ce a arătat publicului o radiografie a plămânilor unei persoane de 37 de ani. Trebuie menționat că internările la terapie intensivă în Italia s-au dublat în ultimele 12 zile, ajungând la 1.049.

„Fără asistenţa medicală de la terapie intensivă, ar fi murit. Suntem la un pas de tragedie. Să închidem total, avem nevoie de măsuri drastice”, a transmis Vincenzo De Luca.

Guvernul lui Giuseppe Conte ia în considerare noi măsuri restrictive, care ar putea fi anunţate în weekend, dar vineri premierul a exclus o carantinare totală. Mai mult de 100 de cercetători au semnat o petiţie prin care cer guvernului să acţioneze rapid.

„Ne exprimăm îngrijorarea profundă cu privire la situaţia actuală a răspândirii COVID-19. Luarea unor măsuri acum este necesară pentru a proteja economia şi locurile de muncă”, a conchis acesta.

De asemenea, vineri au fost 91 de morţi iar totalul deceselor din Italia a ajuns la 37.000.

Italia impune din nou măsuri dure

În tentativa de a stopa creşterea numărului cazurilor de Covid-19, regiunea Lombardia a decretat restricții de circulație în timpul nopţii şi cere limitarea călătoriilor în întreaga regiune.

Ordonanţa care a fost semnat marţi de ministrul Sănătății, Roberto Speranza și de președintele regiunii, Attilio Fontana prevede ca în intervalul de timp cuprins între orele 23.00 şi ora 5.00 dimineața, pot fi efectuate deplasări doar pentru necesități de muncă dovedite, situații de necesitate, de urgență, sau din motive de sănătate. Ordonanța va fi în vigoare până la data de 13 noiembrie.