De această dată, însă, o reducere importantă de preț este aplicabilă chiar de la început. Omniasig a introdus, pentru clienții care dețin flote mai mari de 20 de mașini, așa numitul telematics, un sistem care permite monitorizarea comportamentului în trafic al șoferilor. 

Pe scurt, pe mașină este instalat un dispozitiv care urmărește parametrii esențiali în calculul tarifelor pentru asigurare, cum ar fi viteza medie, zonele unde șoferul se deplasează, felul în care el frânează, timpul petrecut la volan și altele. 
Astfel de sisteme sunt operaționale de mai mult timp în cazul companiilor de transport, care află astfel cum se comportă șoferii lor. 

Mai mult, anterior mișcării făcute de Omniasig, compania Groupama a lansat un produs destinat nu doar firmelor ci și persoanelor fizice , care se adresează însă doar clienților de CASCO. 

După cum a mai arătat Capital, în cazul Groupama, reducerile de primă pot merge până la 40% în cazul șoferilor cu un comportament mai puțin riscant, în trafic. 

Spre deosebire de Groupama, însă, Omniasig aplică, din start, o reducere de primă. Pentru CASCO cei care acceptă sistemul vor plăti cu 70 de euro mai puțin, iar pentru RCA cu 10% mai puțin. Reducerile sunt aplicate la prima tehnică, adică la prețul care reflectă riscul, nu la tariful comercial, la care se vinde efectiv asigurarea.

Ulterior, reducerile vor fi mai mari, în funcție de datele înregistrate.

„Sistemul telematic include o aplicație pentru mobil și desktop prin care administratorii de flote pot obține informații în timp real despre comportamentul șoferilor. Aplicația permite colectarea unor date dinamice, relevante, și poate crea rapoarte complexe. Avantajele sistemului includ managementul eficient al flotelor, prevenirea accidentelor și diminuarea numărului lor pe termen mediu și lung. Mai mult, noul sistem are drept efect reducerea costurilor pe termen mediu și lung și a optimizării costurilor poliței RCA și/ sau CASCO. Un alt avantaj este responsabilizarea șoferilor, ceea ce înseamnă siguranță sporită în trafic.”, spun cei de la Omniasig.