Deşi piaţa serviciilor medicale a înregistrat în 2013 un declin pe partea de investiţii noi în spitale şi centre medicale, la sfârşitul anului, Gral a inaugurat Spitalul OncoFort , un proiect invesţional de aproape 7 milioane de euro.  "Anul 2013 a fost anul în care Gral Medical a reuşit să fie excepţia ce a întărit regulă", afirmă reprezentanţii companiei, care a încheiat anul 2013 cu o creştere de douÄă cifre a cifrei de afaceri. Cele mai noi planuri ale reţelei vizează un parteneriat internaţional cu viziune pe termen lung.orientat către punerea la punct a unui sistem medical oncologic ce se întinde pe o perioadă de 10 ani.
 
 Astfel, în ianuarie 2014, Spitalul OncoFort a încheiat un parteneriat academic şi de business cu MUVI (Medical University of Vienna Internaţional GmbH), una dintre cele mai vechi instituţii de formare şi cercetare medicală din Europa. Parteneriatul are că scop dezvoltarea sistemului medical oncologic din România prin iniţierea de soluţii eficiente la nivel de: protocoale medicale, specializare continuă a cadrelor medicale, studii clinice, organizarea de cursuri şi seminarii dedicate dar şi prin formarea unei statistici cu istoric de zeci de ani a pacienţilor din România.
 
 O altă noutate de excepţie este data de faptul că cei mai recunoscuţi medici oncologi din Europa ce conduc divizia de oncologie din cadrul AKH Viena, Prof. Dr. Christoph Zielinski şi Prof. Dr. Thomas Brodowicz , vor veni 2 săptămâni în fiecare luna la Spitalul OncoFort pentru a veni în sprijinul pacienţilor din România cu servicii noi de diagnostic şi tratament. Acum toţi pacienţii neoplazici pot fi trataţi în secţia de chimioterapie a spitalului OncoFort de chiar medicii din Austria.
 
 "Avem o colaborare de durată cu acest centru, de aceea am decis să îmi dedic mai mult timp pentru a reuşi să ofer pacienţilor din România un tratament oncologic orientat către rezultate. Acest lucru nu se putea face dintr-o singură vizită pe luna, că şi până acum",  a declarat  Prof. Dr. Christoph Zielinski Mai mult de atât, echipă medicală din Austria, împreună cu specialiştii din cadrul spitalului şi al departamentului de dezvoltare, au pus la punct bazele unor servicii medicale noi ce vor fi puse la dispoziţie începând cu acest an. Dintre cele mai importante amintim diagnosticul preventiv oncologic.
 
"În Austria avem o tradiţie că pacienţii, deşi aparent sănătoşi, să vina la oncolog pentru că împreună cu medical să întocmească o fişa de risc pe viitor. Prin efectuarea ulterioară a unor baterii de analize şi investigaţii clasice se pot evită diagnostice mult mai grave. Acesta este şi motivul pentru care tratamentul pentru cancerul determinat în faze iniţiale este mult mai eficient”, a declarat Prof. Dr. Thomas Brodowicz.

 Împotriva curentului
 
 Grupul de firme Gral Medical a reuşit în 2013 să obţină rezultate financiare de peste 18.2 milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior, o creştere susţinută de segmentul oncologic, divizia de laboratoare Gral şi a centrelor de imagistică medicală. Pentru anul 2014 compania şi-a propus o creştere a veniturilor cu 20%, o creştere organică că şi până acum, deşi piaţă serviciilor medicale s-a contractat, iar multe centre private încă nu îşi acoperă cheltuielile operaţionale. Bugetul de investiţii al companiei pentru 2014 se ridica la peste 2 milioane de Euro şi face parte dintr-un buget multianual de aproape 5.5 milioane de Euro.

"€œMi-aş dori că multe centre medicale să menţină ritmul investiţiilor că până-n anii precedenţi, deoarece piaţă nu s-ar mai dezvoltă în lipsă lor, însă sunt conştient că euforia investionala din anii trecuţi a dus la o presiune uriaşa, trăită şi pe propria piele, şi anume a€œlupta cu profitul”,  a declarat acţionarul companiei Gral Medical, Robert Şerban.
 
Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical şi Medical Center Gral unde activează peste 24 de clinici şi laboratoare, iar echipă medicală depăşeşte în prezent 1200 de persoane.