Ovidiu Cioroianu, preşedintele Sindicatului Ford Automobile Craiova, a declarat că noul Contract colectiv de muncă a fost semnat şi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Chiar dacă avem nemulţumirile noastre, contractul a fost semnat şi înregistrat la ITM. Nimeni nu este fericit, dar aceasta este situaţia pe piaţa muncii din zonă”, a arătat liderul sindical. 

Întrebat dacă se preconizează şi în acest an perioade se şomaj tehnic pentru o parte a angajaţilor fabricii, el a afirmat că acestea nu sunt excluse. „Nu cred că piaţa auto va cere atâtea maşini câte putem să producem noi", a spus Cioroianu. 

Sindicatul Ford a încheiat, la finalul lunii ianuarie, negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă pentru 2016-2017 care prevede ca nivelul veniturilor salariale totale să fie aproape la nivelul celor de anul trecut. 

Oficialii Ford au declarat la acel moment că sprijină anumite modificări ale Contractului colectiv de muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă şi mai eficientă. „Compania noastră sprijină anumite modificări cheie ale Contractului colectiv de muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă şi totodată mai eficientă. Aceste modificări corecte şi oneste pe care compania noastră le-a prezentat Sindicatului sunt destinate să plaseze fabrica de la Craiova într-o poziţie puternică în ceea ce priveşte viitorul sau în sistemul global de producţie Ford. Fabrica de la Craiova este una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie pe care Ford le deţine în Europa, fiind dotată cu tehnologie de ultimă generaţie în care s-a investit peste 1 miliard de Euro. Suntem încrezători că împreună cu Sindicatul şi cu ajutorul angajaţilor noştri vom face tot ceea ce putem pentru a atrage un volum de muncă suplimentar şi securiza totodată noi oportunităţi de afaceri pentru Ford Craiova", au afirmat reprezentanţii firmei amintite, într-o declaraţie de presă.