Din data de 28 februarie vor începe acţiunile de protest în teritoriu, potrivit planului de acţiune stabilit, luni, de Birourile Executive ale tuturor federaţiilor afilitate la cele cinci confederaţii sindicale. În Capitală, protestele vor demara din ziua în care se va discuta la Camera Deputaţilor proiectul de modificare a Codului Muncii.
Liderii sindicali au stabilit astfel calendarul protestelor şi acestea include pichetarea intrărilor în sediul Parlamentului, discuţii cu deputaţii din Comisie, pichetări şi vizite la domiciliu şi la sediile PDL, UDMR, UNPR, minorităţi pentru depunerea solicitărilor sindicale, mitinguri în teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau naţionale şi grevă de avertisment în ziua votului în Camera Deputaţilor.
La nivel local, în fiecare luni începând din 28 februarie şi până în 18 aprilie vor fi mitinguri în faţa prefecturilor, precum şi a primăriilor din Bihor, Botoşani, Harghita, Constanţa şi Caraş-Severin.
Această decizie a intervenit după ce negocierile pe marginea proiectului de modificare a Codului Muncii au eşuat, iar premierul Emil Boc a anunţat că liderii Coaliţiei de guvernare au propus luni dimineaţă asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că în perioada următoare vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare.

Te-ar putea interesa și: