"În urma şedinţei de astăzi (vineri n.r.) a Adunării Generale din cadrul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), s-a decis aproape în unanimitate declanşarea conflictului colectiv de muncă, care include toate procedurile de protest, de la grevă de avertisment la grevă generală. În următoarele şapte zile, urmează procedura de conciliere cu reprezentanţi de la Ministerul Muncii, însă îmi este greu să cred că procedura de conciliere va schimba punctul de vedere al sindicaliştilor", a afirmat Mircea Ionescu.

Potrivit acestuia, în următoarele zile se vor strânge semnături de la membrii de sindicat, în vederea declanşării acţiunilor de protest.

"Dacă jumătate plus unul din totalul membrilor de sindicat vor fi de acord cu hotărârea Adunării Generale, atunci vom face un calendar de proteste pentru perioada următoare. Greva de avertisment va avea o durată de două ore şi ar putea fi urmată de greva generală, în cazul în care până atunci nu se va ajunge la un consens cu Administraţia RATB", a mai spus preşedintele STB. AGERPRES