Protestatarii fluieră din vuvuzele şi agită pancarte pe care se poate citi: “Majorarea salariilor cu 10%” sau numele federaţiilor teritoriale din care fac parte.

“La pichetul de astăzi (luni – n.r.) participă aproximativ 100 de membri ai federaţiei noastre. Principalele revendicări se referă la majorarea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, de la 1 iulie 2014, dar şi la aplicarea legii 284/2010 în sănătate şi asistenţă socială, de la 1 octombrie 2014. De asemenea, dorim publicarea, în Monitorul Oficial, a Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul sănătate şi activităţi sanitare. Nu în ultimul rând, dorim să fie deblocate urgent posturile vacante în sănătate şi asistenţă social”, a spus Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas.

O delegaţie a protestatarilor, condusă de prim-vicepreşedintele Marius Sepi, a intrat deja la negocieri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Conform calendarului de proteste, acţiunea de pichetare urmează să se încheie la ora 12:00.

Sursa: Agerpres