Simona Halep – Svetlana Kuznetsova, scor final: 6-2, 6-1.

Simona a câştigat uşor meciul cu jucătoarea din Rusia, în două seturi, arătând că s-a acomodat perfect cu suprafața de joc, spre deosebire de primul meci de la Rogers Cup.

După victoria dramatică de miercuri împotriva lui Jennifer Brady, Simona Halep a întâlnit-o joi la Toronto pe Svetlana Kuznetsova, în optimile Rogers Cup. Veterana din Rusia, în vârstă de 34 de ani, este în prezent pe locul 198 WTA. Ea a câştigat turneele de Grand Slam de la US Open, în 2004, şi Roland Garros, în 2009.

Înaintea întâlnirii de la Rogers Cup, Simona Halep o conducea pe Svetlana Kuznetsova la întâlnirile directe cu scorul de 4-3.

Întrebată imediat după partida de miercuri cu cine ar vrea să joace în faza următoare, Simona a dezvăluit că o preferă pe Kuznetsova: „Sunt amândouă jucătoare foarte bune. Cu Vekic am jucat câteva meciuri, au fost grele, cu Svetlana la fel. Mi-aș dori să joc cu Svetlana, pentru că suntem prietene și-mi este foarte dragă. Va fi un meci interesant, va fi un meci greu, dar sunt aici ca să-mi cresc nivelul cât se poate de mult.”