Simona Halep s-a dopat, fie că ne place ori nu să admitem

Într-un text de opinie, jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia a scris negru pe alb că Simona Halep s-a dopat, fie că ne place ori nu să admitem. Acesta scrie că verdictul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) „s-a bazat pe certitudini, nu pe bănuieli, pe presupuneri”.

„Ne place ori nu, iar nouă, românilor, sigur nu ne place, trebuie să admitem că Simona Halep n-a fost sancționată degeaba. Probabil că fără voia ei, căzând la mijloc, a folosit o substanță interzisă, un colagen compromis cu Roxadustat. Ca atare, verdictul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) s-a bazat pe certitudini, nu pe bănuieli, pe presupuneri”, a scris jurnalistul.

El subliniază că regulile antidoping trebuie respectate și că oricine este prins trebuie să suporte consecințele, indiferent de intenție.

„Ne e greu să acceptăm, doare, că Simona s-a dopat. Indiferent dacă a știut sau nu, ea trebuie să plătească. Cine e prins, regulamentul nu se negociază, plătește primul”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, după cum a anunțat ITIA. Un tribunal independent a suspendat-o pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Mare Șlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanței interzise Roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiției, iar a doua este legată de neregularitățile fin pașaportul său biologic (ABP).

În ciuda acestor lucruri, Simona a decis să facă apel împotriva suspendării dictate de tribunalul independent.

Simona Halep nu mai face parte din clasamentul WTA

Simona Halep nu mai face parte din clasamentul WTA, potrivit noilor date publicate. De la începutul problemelor legate de dopaj, Simona Halep a scăzut încet-încet în clasament, până când a ieșit complet din el.

Acum, jucătoarea din România care stă cel mai bine în clasamentul WTA este Sorana Cîrstea. Ea reușește să se mențină pe locul 26 în clasament și are 1765 de puncte.

Următoarea în clasament este Ana Bogdan. Ea a coborât pe locul 71, de pe 61, și are 897 puncte. Urmează Irina Begu pe locul 73, după o coborâre de șapte locuri.