Fanii campioanei din România așteaptă cu sufletul la gură momentul în care se va judeca, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, cazul în care este vizată Simona Halep.

Năstase vrea s-o vadă pe Simona Halep înapoi în circuitul profesionist

Printre aceștia se află și Ilie Năstase. Fostul tenisman a fost prezent la aniversarea a 10 ani de la inaugurarea Ţiriac Collection din Otopeni. În cadrul evenimentului, acesta a subliniat că vrea să o vadă pe Halep înapoi în circuitul profesionist.

„Şi eu, ca toată lumea, aş vrea să o văd din nou în circuitul profesionist. Dar nu s-a decis nimic, nu s-a judecat deocamdată cazul. Mă depăşeşte situaţia, a trecut mai mult de un an şi tot nu s-a judecat”, a declarat Ilie Năstase.

Amintim că Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Anunțul a fost făcut în ziua de 12 septembrie, de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Ilie Năstase a criticat reacția lui Patrick Mouratoglou

Amintim că Ilie Năstase a criticat reacția lui Patrick Mouratoglou în cazul Simona Halep. Fostul mare tenismen român a declarat că francezul ar fi trebuit să facă aceste declarații cu mult înainte. După cum se știe, Mouratoglou și-a asumat vina în cazul tenismenei noastre.

„Patrick Mouratoglou? O fi recunoscut, dar eu nu mă bag. Mi se pare cam tardiv. Am văzut că domnul Țiriac a ieșit să comenteze pe cazul Halep, îl las pe el să zică. E mai informat decât mine. Sunați-l pe Țiriac! Eu nu știu nimic și nu vreau să știu nimic, de ce să dau declarații? Se vor lămuri toate la timpul lor”, a spus Ilie Năstase, pentru iAMSport.

Mouratoglou și-a asumat responsabilitatea pe contul său de Instagram. Aici, el a postat un interviu în care vorbește deschis despre problema în care este implicată sportiva din România, după ce a fost depistată pozitiv la un test antidoping la US Open.

Fostul lider mondial se confruntă cu acuzații grave

Agenția a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial. Decizia a fost luată pentru două presupuse încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022. Substanța a fost depistată în urma unui test antidoping în timpul competiţiei.

A doua este legată de neregularităţile din paşaportul său biologic (ABP). Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022. Perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

În ziua de 24 octombrie, jucătoarea română de tenis a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne, împotriva suspendării sale pe patru ani pentru dopaj.