UPDATE: Primul set a fost câștigat de Simona cu 6-4. Al doilea set s-a terminat la egalitate, 6-6. S-a ajuns la tie-break, primul jucat de Simona în acest an.

UPDATE 2: Simona Halep a câștigat finala de la Dubai.

Astfel a ajuns la al doilea titlu câștigat în acest an și al 10-lea titlu din carieră.

În cazul unui succes înregistrat sâmbătă, în acest ultim act, Halep va reveni pe locul 3 WTA. Învingătoarea va primi 900 de puncte WTA şi 456.000 de dolari, iar învinsa 585 de puncte WTA şi 227.860 de dolari.

Cea mai importantă pozitie în clasamentul feminin, ocupată de Simona Halep, a fost locul 2 mondial, la 11 august 2014.

CITEŞTE ŞI Secretele financiare ale tenisului profesionist. Deşi are doar 22 de ani, Simona Halep a câştigat în total în carieră peste 4,5 milioane de dolari

Adversara Simonei Halep, Karolina Pliskova, are 22 de ani şi se află în cel mai bun moment al carierei.

Pliskova, cap de serie numărul 17, a reuşit, tot vineri, calificarea în premieră în ultimul act al unui turneu important, după victoria înregistrată, cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, în faţa sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 24 WTA.

Cele două finaliste nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul WTA.

Citiți și: OMUL ANULUI ÎN ROMÂNIA: Simona Halep a câştigat peste 4.5 milioane de dolari în 2014

Pentru jucătoarea română, aceasta este a 16-a finală. Ea a câştigat nouă turnee, la Shenzhen (2015), Doha, Bucureşti (ambele în 2014), Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia (toate cele şase turnee în 2.

Ieri, Simona Halep a declarat că este mulţumită de faptul că la competiţia din Emiratele Arabe Unite a jucat tot mai bine de la o zi la alta.

"Mă simt foarte bine, a fost un meci greu pentru mine. Caro (n.r. – Caroline Wozniacki, adversara din semifinale) a alergat foarte mult. Cu acest public nu pot pierde. Cred că de la o zi la alta am jucat tot mai bine, mă simt relaxată, îmi place aici", a declarat Halep.

Ea a mai spus că trebuie să fie agresivă în finala cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova: "Nu am mai jucat cu Pliskova, serveşte foarte bine, trebuie să stau aproape de tuşă, să fiu agresivă".