Japoneza Naomi Osaka, locul 1 WTA, a fost eliminată de la turneulde la Madrid după ce a fost înfrântă de elvețianca Belinda Bencic în sferturi. Este o veste bună pentru Simona Halep. De acum românca are cale liberă către vârful WTA.

Simona Halep va urca de săptămâna viitoare în clasamentul WTA, de pe locul trei pe doi. Sportiva are acumulate 5.857 de puncte ceea ce o clasează iar pe locul al doilea în top. Depinde doar de Simona dacă va redeveni cea mai bună jucătoare de tenis din lume.

Simona Halep o va întâlni pe teren vineri, în semifinale, pe Belinda Bencic, cea care a scos-o pe Naomi Osaka de la turneul de la Madrid. Halep trebuie să câștige turneul pentru a ajunge lider mondial. Dacă va câștiga, Simona va mai acumula în total 610 puncte, deci va ajunge de la 5.857, la 6.467 și o va depăși astfel pe Osaka.

Românca își va păstra greu poziția în vârful clasamentului, asta dacă va câștiga turneul de la Madrid, deoarece urmează turneele pe zgură de la Roma (15-21 mai) și Roland Garros (26 mai – 9 iunie), unde se dă o bătălie acerbă pentru locul 1 WTA.

Chiar dacă este aproape să redevină lider mondial în tenis, Simona Halep a declarat că nu acesta este scopul ei principal. Simona a stat pentru 64 de săptămâni pe poziția întâi în topul celor mai bune jucătoare de tenis din lume, din care 48 consecutive.

”Momentan, clasamentul nu este o prioritate. Pentru mine contează la sfârșit de an pe ce loc ești. Atunci când intru pe teren, îmi doresc să câștig fiecare meci. Rezultatele aș vrea să le las la urmă și să mă gândesc la ce trebuie să joc și să ating forma mea maximă”, a spus Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.