Simona Halep schimbă totul după înfrângerea de la Madrid! Unul din oamenii de lângă ea a anunțat că au încheiat colaborarea în plan sportiv.

Artemon Apostu-Efremov a fost cooptat în echipa Simonei Halep, în locul lui Daniel Dobre, la finalul lui 2019.

Simona Halep schimbă totul după înfrângerea de la Madrid! Renunță la colaborarea cu un antrenor

Antrenorul Artemon Apostu-Efremov a declarat că nu mai colaborează cu jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA. Fostul lider mondial va lucra în continuare cu australianul Darren Cahill.

„Nu pot găsi un motiv evident, ci mai degrabă este o colaborare care a ajuns la sfârşit după multe provocări legate atât de programul competiţional, cât şi de restricţii legate de pandemie.

O colaborare cu un jucător de asemenea calibru este o experienţă fenomenală şi sper să fi reuşit să o învăţ atat de multe pe cât am învăţat eu fiind în această echipă.

Darren este un mare antrenor şi să îl am alături a fost o inspiraţie majoră”, a decarat antrenorul pentru as.ro.

În decembrie 2019, Artemon Apostu-Efremov a fost cooptat în echipa Simonei Halep, în locul lui Daniel Dobre. Apostu-Efremov a lucrat anterior cu Irina Begu.

Artemon era în echipa Simonei Halep din 2019. I-a luat atunci locul lui Daniel Dobre. „Bine ai venit în casa de nebuni, Arti! Sunt bucuroasă să te am în echipă”, a glumit Halep când a făcut anunţul.

Darren Cahill continuă alături de Halep

În calitate de jucător profesionist, Epostu-Efremov a bifat locul 310 în ierarhia ATP, cea mai bună clasare din carieră, în aprilie 2002. La dublu, cea mai bună clasare a asa a fost poziția 466.

Simona Halep, Elena Ruse, Raluca Olaru, Irina Begu și Alexandra Cadanțu se numără printre jucătoarele de tenis antrenate de către Apostu-Efremov, de-a lungul timpului.

Halep a mai renunţat la un vechi colaborator, preparatorul fizic Teo Cercel, la începutul anului trecut.

Darren Cahill continuă alături de Halep. Australianul a fost singurul antrenor care a fost în loja româncei la Madrid Open 2021.

Simona s-a oprit în optimile de finală ale turneului patronat de Ion Ţiriac. A fost învinsă cu scorul de 4-6, 7-5, 7-5, de belgianca Elise Mertens (16 WTA).

„A fost foarte puternică, s-a mişcat şi a lovit bine. Nu aş spune că am jucat prost, dar am făcut câteva greşeli. Nu mă gândesc că trebuie să-mi apăr titlul la Roma, ci doar să mă recuperez şi să văd ce trebuie să îmbunătăţesc.

Sunt mulţumită de jocul meu, chiar dacă mă grăbesc uneori. Încrederea vine când câştigi jocuri şi am nevoie de asta. Astăzi a fost o luptă dură pe care nu am câştigat-o”, a declarat Simona Halep după eliminarea de la Madrid Open 2021, potrivit sursei citate.