Simona Halep a câștigat procesul în care Agenția Națională de Adminsitrare Fiscală (ANAF) a executat-o silit. Aceasta a contestat în luna februarie titlul executoriu emis de ANAF, iar acum sportiva și-a recuperat suma de 178.364 de lei, notează Ziua de Constanța. Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

„Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (nr. Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (nr Simona Halep) a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declara?iei unice – și până la data restituirii integrale“, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Constanța, citată de sursa anterior menționată.

Motivul pentru care a fost executată silit

În luna iunie a acestui an, presa scria că Simona Halep ar fi fost executată silit pentru că nu ar fi plătit la timp impozite pe bunurile imobile din Constanța, pe care Fiscul vrea să le recupereze. Simona, care a câștigat două turnee de Grand Slam, Roland Garros (în 2018) și Wimbledon (în 2019), a încasat în carieră premii brute de 36.551. 855 dolari.

La acel moment se menționa că și tatăl acesteia a avut probleme similare în 2018. Atunci se scria că Stere Halep este executat silit de Fisc, din cauza datoriilor la stat pe care le are firma sa, “La Stelică SRL”, unde este unic asociat şi administrator. Fiscul constănţean a scos la vânzare o clădire din comuna Vulturu şi un teren aferent, ambele aflate în proprietatea firmei lui Stere Halep. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 38.068 de lei, fara TVA.