Românca a dat totul pe teren la Fed Cup, iar efortul fizic și înfrângerea suferită și-au pus amprenta pe starea de sănătate și mentală ale Simonei. Halep a suferit o accidentare la șold în timpul turneului Fed Cup. Aceasta a decis să se retragă din turneul WTA și să stea pe bară timp de două săptămâni din cauza faptului că se simte epizată.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a spus că turneul de tenis din Franța a fost unul extrem de greu pentru românce. Jucătoarele au fost pur și simplu epuizate după Fed Cup.

„Nu vreți să știți cum erau fetele seara la masă. A doua zi aveau avioane fiecare la competiția unde participau. Erau rupte din toate punctele de vedere. Așa este sportul și așa sunt adevărații campioni, cei care reușesc să se recupereze, să se redreseze, să meargă mai departe”, a spus George Cosac la „Digi Sport Matinal”.

Se pare că accidentarea Simonei este destul de gravă. Halep va lipsi de pe teren timp de două săptămâni pentru a avea timp să se refacă.

„Din păcate, iată că accidentarea Simonei a fost serioasă. Eu am fost în vestiar după meci și niciodată nu am văzut-o atât de epuizată, cu durerile respective. Era, efectiv, epuizată, întinsă pe canapea”, a mai spus George Cosac.

„Am simțit ceva în momentul în care am alunecat în meciul cu Caroline Garcia. Sunt și obosită mental, am dat totul în această confruntare. De asta am decis să mă retrag. Am acum o pauză de două săptămâni pentru odihnă, voi merge acasă pentru a mă relaxa. Trebuie să-mi recuperez șoldul pentru perioada de zgură, unde meciurile sunt foarte fizice. Sunt sigură că mă voi recupera și voi gata.  Sunt dezamăgită că nu pot juca aici, era un antrenament bun pe zgură. E un turneu grozav și regret că nu voi putea participa. Totuși, am jucat deja două meciuri pe zgură și sunt mulțumit de nivelul arătat de mine. Sunt mai încrezătoare decât în trecut, sunt campioană en-titre la Roland Garros, abia aștept să revin. E perioada mea preferată din calendar, indiferent de rezultatele pe care le-aș obține acolo.Mă simt bine de fiecare dată când revin pe zgură. În Fed Cup, nivelul meu a fost mai bun decât mă așteptam. Am fost foarte fericită și mulțumită pentru cum am arătat în Fed Cup, în special în meciul cu Garcia, unde nivelul a fost foarte ridicat. Iubesc să joc pe zgură, cred că am jocul potrivit pentru această suprafață. Vom vedea cum vor evolua lucrurile după ce voi reveni. Am fost foarte supărată după eșecul din Fed Cup, dar trebuie să mă recuperez fizic și psihic pentru perioada următoare”, a declarat Simona Halep la Stuttgart, în cadrul unei conferințe de presă.