La finalul turneului de la Montreal, Simona Halep va primi cea mai grea lovitură din cariera sa. Românca va părăsi de tot din clasamentul WTA, topul pe care l-a condus în două rânduri în 2017 și 2019 timp de 64 de săptămâni în total!

Pe tușă de aproape un an, suspendarea pentru dopaj dictată de ITIA o scoate pe Simona Halep din clasamentul WTA, iar asta se va produce mai mult ca sigur după încheierea Openului canadian.

Halep se prăbușește în clasament

Simona Halep așteaptă în continuare un verdict al Tribunalului Sport Resolutions în cazul de dopaj și este în continuare interzisă în competiții. A trecut aproape un an de când nu joacă, iar sportiva constănțeancă a încasat lovitură după lovitură în ceea ce privește punctele din clasamentul mondial. Lovitura decisivă va veni abia acum, după finala Rogers Cup, turneu pe care Simona Halep l-a câștigat anul trecut: va părăsi clasamentul WTA!.

În acest moment, Halep este pe locul 58 al clasamentului mondial. După ce a triumfat la Rogers Cup în 2022, impunându-se în finală contra lui Beatriz Haddad-Maia, românca nu își va putea apăra cele 900 de puncte WTA cucerite. După ultimul act al ediției din 2023 a competiției, ea va rămâne fără această „zestre” și se va prăbuși în afara primelor 500 de locuri ale ierarhiei. Conform clasamentului calculat de live-tennis.eu, sportiva noastră apare abia pe poziția cu numărul 575.

Traseu infernal dacă va reveni după un eventual verdict pozitiv

Simona Halep așteaptă în continuare o decizie în procesul de dopaj în care este implicată și, chiar dacă aceasta va fi pozitivă, traseul ei spre vârful clasamentului va fi unul infernal.

Românca va fi obligată să înceapă să acumuleze puncte în cadrul turneelor ITF și, în cel mai bun caz, ca urmare a competițiilor mai importante pentru care va primi wild-card de participare din partea organizatorilor.

Simona Halep a transmis, în luna mai a acestui an, că decizia de suspendare i-au „ucis” atât reputația, cât și munca depusă de-a lungul carierei profesioniste.

„Să nu fiu lăsată să particip la niciun turneu timp de opt luni de zile… Acum știu că am ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

Ca să nu mai spun că am pierdut toate punctele și poziția din clasamentul WTA. Nu doar că mi-au «ucis» reputația, ci și pe mine ca jucătoare profesionistă”, a scris Simona Halep, în luna mai, pe o rețea de socializare.