Simona Halep a căzut în clasamentul WTA

Simona Halep s-a retras de la WTA Oeiras, motiv pentru care va rămâne doar cu 10 puncte. Sunt cele obținute la Miami Open. Atunci, ea a fost eliminată de către Paula Badosa în primul tur.

Această schimbare a dus la o scădere de două poziții în clasament pentru Halep. WTA a revizuit ierarhia, iar acum Simona Halep ocupă locul 1.146, ceea ce înseamnă o coborâre cu două poziții față de săptămâna trecută.

În ipoteza unei participări la WTA Oeiras și a obținerii titlului, Simona Halep ar fi adunat 125 de puncte, ceea ce ar fi determinat o ascensiune în clasament până în intervalul 450-460 în ierarhia WTA.

Cu trei săptămâni în urmă, Simona Halep a reapărut în clasamentul WTA după o absență de șapte luni, din cauza unei suspendări impuse de ITIA.

În momentul întoarcerii, Halep s-a situat pe poziția 1.143, dar a înregistrat o scădere constantă în clasament săptămână de săptămână, având în vedere absența sa de la orice competiție.

Simona Halep, tenis
SURSA FOTO: Facebook

Clasamentul româncelor din tenis

  • Sorana Cîrstea – 29 WTA – 1.748 de puncte
  • Ana Bogdan – 64 WTA – 1.054 de puncte
  • Jaqueline Cristian – 74 WTA – 950 de puncte
  • Irina-Camelia Begu – 128 WTA – 612 puncte
  • Irina Bara – 155 WTA – 481 de puncte
  • Elena-Gabriela Ruse – 162 WTA – 460 de puncte
  • Anca Todoni – 191 WTA – 390 de puncte
  • Miriam Bulgaru – 195 WTA – 386 de puncte
  • Andreea Mitu – 222 WTA – 339 de puncte
  • Cristina Dinu – 233 WTA – 323 de puncte
simona halep
SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

Simona Halep ar putea rata Roland Garros

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018, va solicita un wildcard pentru a participa la acest turneu de Grand Slam, unde a obținut victoria în finala împotriva lui Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1.

În cazul în care organizatorii francezi nu îi vor acorda wildcard-ul dublei campioane de Grand Slam, Simona Halep nu va putea concura în cadrul unuia dintre turneele ei preferate.

Simona Halep spune că dorește să primească un wildcard, dar aceasta consideră că francezii sunt cunoscuți pentru naționalismul lor și pentru acordarea wildcard-urilor franțuzoaicelor.

Ea a subliniat că își dorește foarte mult să participe la Roland Garros, dar a recunoscut că decizia este în mâinile organizatorilor.

”Sper și îmi doresc să primesc wildcard, dar francezii sunt naționaliști și dau wildcardurile franțuzoaicelor. Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, dar mingea este la ei”, a transmis Simona Halep în emisiunea Așii tenisului.