Cum este văzută, acum, Simona Halep peste hotare?

Simona Halep nu va participa la turneul de tenis de Grand Slam de la Paris, Franța, desfășurat între 20 mai și 9 iunie: Roland Garros 2024. Nu i s-a acordat un wild card. Lista jucătoarelor de tenis care au primit wild card a fost făcută publică, iar numele ei lipsește.

Media internațională a scris imediat despre absența Simonei Halep. Jurnaliștii de la RMC Sport (Franța), de exemplu, au fost surprinși de lipsa sa.

„Simona Halep, revenind în circuit după o pauză, a fost uitată”, au scris ei.

L’Equipe (Franța) și tennisuptodate.com (SUA) au scris despre absența ei de la Roland Garros 2024. Au remarcat că se antrena intens pentru turneul de tenis la care nu va participa.

Cine va participa la Roland Garros 2024?

Alize Cornet, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Kristina Mladenovic, Chloe Paquet și Jessika Ponchet sunt privilegiatele care vor fi prezente în tabloul principal. Celelalte două wild carduri au fost distribuite federațiilor de tenis din Australia și SUA în cadrul parteneriatului care garantează Franței câte o invitație la Australian Open și US Open. Ajla Tomljanovic și Sachia Vickery sunt norocoasele din acest an.

Cu toate că Simona Halep nu va concura la Roland Garros 2024, România va fi reprezentată de patru jucătoare de tenis. Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian sunt cele care vor reprezenta România.

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea (SURSA FOTO: Facebook, Sorana Cirstea)
Irina Begu
Irina Begu (SURSA FOTO: Facebook, Irina Camelia Begu)
Ana Bogdan
Ana Bogdan (SURSA FOTO: Facebook, Ana Bogdan)
Jaqueline Cristian
Jaqueline Cristian (SURSA FOTO: Facebook, Jaqueline Cristian)

Sfatul lui Ilie Năstase pentru Simona Halep

Legendele tenisului nu lipsesc din peisajul sportiv în momentele dificile pentru Simona Halep. Ilie Năstase are câteva sfaturi pentru ea. Este încrezător în capacitatea ei de a reveni la nivelul de performanță din trecut. Acum, ar trebui să se concentreze pe joc și să se bucure de tenis, fără să se mai lase influențată de clasamentul WTA.

„Ea nu mai are nevoie să mai aibă niciun clasament”, a afirmat ei.

Experiența ei în circuitul profesionist și determinarea ei sunt suficiente pentru a-și recăpăta locul în tenis.

„Nu cred că este o problemă pentru ea asta. Să vă spună ea când poate să revină”, a declarat fostul tenismen.

Crede că este crucial ca ea să aibă încredere în propria sa evaluare fizică. Referitor la participarea ei la Jocurile Olimpice, a evitat să facă speculații. Preferă ca ea și echipa ei de management să răspundă la asemenea întrebări.

„Asta trebuie să o întrebați pe ea și cine se ocupă de asta. Eu nu știu. Trebuie să aibă și niște puncte ca să meargă la Olimpiadă. Cu wild card merge. Nu știam. A fost greu și o să fie greu în continuare. Ei nu îi lipsesc antrenamentele, îi lipsesc meciurile oficiale”, a mai spus el.

ilie nastase
SURSA FOTO: INQUAM Photos / George Călin