Ministerul Muncii, în dialog constat cu oamenii

Ministerul Muncii a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la participarea ministrului Simona Bucura Oprescu la Comisiei de Dialog Social a județului Iași.

Ministerul a publicat un mesaj prin care arată că dialogul constat cu oamenii este cel care poate aduce răspunsuri cât mai punctuale la întrebări importante.

”Cum se văd de la “firul ierbii” politicile publice guvernamentale implementate la nivel central? Ce efecte au în teritoriu actele normative elaborate? Care sunt problemele pe care le au angajații și angajatorii din mediul privat, pe de-o parte, administrația județeană și locală, pe de altă parte, dar și pensionarii ori lucrători din sectorul public? Cum putem optimiza în beneficiul cetățenilor efectele deciziilor luate? Sunt doar câteva dintre întrebările la care se poate găsi răspuns prin #dialog constant cu oamenii chiar acolo unde ei trăiesc și muncesc.”, se arată pe Facebook.

simona bucura oprescu
SURSA FOTO: Facebook

Simona Bucura Oprescu, prezentă în Iași

Tot pe Facebook, Ministerul mai anunță că Simona Bucura Oprescu a participat astăzi la sediul Instituției Prefectului județului Iași la ședința Comisiei de Dialog Social.

Acolo, au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, serviciilor publice deconcentrate, asociațiilor sindicale și patronale reprezentative.

Ministerul anunță că s-a discutat despre noua lege a pensiilor și nu numai. printre subiectele de discuție s-a mai numărat și:

  • parcursul noii legi a salarizării în sectorul public
  • muncă, ocupare și formare profesională
  • activitatea instituțiilor de asistență socială
  • alte teme de larg interes
Simona Bucura Oprescu
Simona Bucura Oprescu/SURSA FOTO: Facebook/Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Prioritatea mandatului Simonei Bucura-Oprescu

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a declarat că întărirea dialogului social este una dintre prioritățile mandatului său. Ea a menționat că au avut și continuă să aibă consultări cu toți partenerii sociali la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Ministrul consideră că doar împreună pot găsi cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă societatea.

Ministrul a subliniat că astăzi la Iași a avut loc un dialog deschis. Ca ministru al Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat că dialogul social este esențial dacă se dorește cu adevărat să se asigure echilibrul în societate și să se asigure un echilibru corect între:

  • nevoi
  • resurse
  • și strategiile urmate pentru a maximiza rezultatele în beneficiul cetățenilor

“Întărirea dialogului social este una dintre prioritățile mandatului meu, iar în acest sens am avut și avem în continuare la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale consultări cu toți partenerii sociali deoarece numai împreună putem găsi cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă un sector anume de activitate sau societatea în ansamblul său.

Am avut astăzi la Iași un dialog deschis, aplicat în cadrul a ceea ce eu consider a fi un parteneriat social între administrație, organizațiile patronale şi organizațiile sindicale.

Ca ministru al Muncii și Solidarității Sociale consider că dialogul social este esențial dacă ne dorim cu adevărat să asigurăm echilibrul atât de necesar în societate, să asigurăm echilibrul corect între nevoi, resurse și strategiile pe care să le urmăm pentru a maximiza rezultatele în beneficiul cetățenilor.”, a declarat ministrul.