Cu toate acestea, principalele criptoactive și-au revenit în weekend, pe fondul comentariilor pozitive ale lui Gary Gensler de la SEC.

Bitcoin a avut o săptămână puternică, în ciuda faptului că a scăzut sub 42.000 de dolari la sfârșitul lunii septembrie. Odată cu sosirea lunii octombrie, criptoactivele au înregistrat un salt al prețului în weekend. Acum se tranzacționează puțin sub 48.000 de dolari. 

Ether a cunoscut, de asemenea, o revenire la începutul lunii octombrie, după ce la sfârșitul lunii trecute s-a tranzacționat până la 2.800 de dolari. ETH a făcut un salt în weekend, tranzacționându-se în creștere și acum în jurul valorii de 3.350 de dolari.

Crypto nu este „a doua venire a lui Mesia” – Musk

Elon Musk și-a expus din nou punctul de vedere cu privire la cripto, spunându-le autorităților de reglementare din SUA să „nu facă nimic”. Comentariile sale s-au referit la convingerea sa că o eventuală acțiune guvernamentală ar putea „încetini avansul [criptoactivelor și bitcoin]”. 

Susținător al “lasă lucrurile să meargă fără a interveni”, el speră că criptoactivele vor contribui în cele din urmă la reducerea erorilor și a latenței din sistemele monetare tradiționale. 

Spre deosebire de comentariile anterioare, opiniile sale nu au părut să aibă un impact dramatic asupra prețului, dar, având în vedere că reglementarea este un subiect atât de fierbinte în acest moment, nu fiți surprinși dacă vom vedea din ce în ce mai multe comentarii pe acest subiect, deoarece continuă să capteze interesul publicului.

Șeful SEC solicită protecția investitorilor în criptoactive… dar apoi reiterează sprijinul pentru ETF-urile legate de criptomonede

Gary Gensler a declarat că investitorii în produse cripto merită aceleași protecții și garanții împotriva fraudei și manipulării ca și deponenții bancari sau cumpărătorii de polițe de asigurare.

Șeful SEC a recunoscut că dimensiunea pieței criptoactivelor înseamnă că a venit momentul ca investitorii să fie acoperiți în același mod ca și cum ar investi într-un activ mai tradițional, cum ar fi un fond mutual. Comentariile sale s-au referit în special la faptul că investitorii doresc să obțină anual randamente din activele lor. 

Cu toate acestea, în ciuda avertismentelor, el a reafirmat încă o dată sprijinul său pentru fondurile tranzacționate la bursă (ETF) pe contracte futures legate de principala criptomonedă în funcție de valoarea de piață, ceea ce a dus la speculații potrivit cărora SUA ar putea aproba acest instrument.

Gensler s-a referit în special la ETF-urile bitcoin, care investesc în contracte futures ce se tranzacționează la Chicago Mercantile Exchange, după ce a făcut comentarii similare și în luna august. Oricare ar fi rezultatul, bitcoin și-a revenit la în urma comentariilor sale, ceea ce a condus la un nou sentiment de optimism.

Primul fond de investiții în criptoactive aprobat în Elveția

 Elveția a deschis un nou drum, după ce autoritatea de reglementare financiară elvețiană a emis săptămâna trecută aprobări pentru un fond de investiții național în criptoactive și un serviciu național de custodie a activelor digitale. 

La doar câteva zile după ce banca centrală a Chinei a comentat că bitcoin și alte blockchains financiare reprezintă o amenințare la adresa stabilității economice, FINMA a aprobat în mod oficial primul fond de investiții de acest tip din Elveția, pentru a „facilita inovarea serioasă… într-un mod consecvent neutru din punct de vedere tehnologic”.

Noul Crypto Market Index Fund va fi deschis „investitorilor calificați”, permițând investiții în criptoactive cu un „volum de tranzacționare suficient de mare”. 

Având în vedere că Elveția are unul dintre cele mai mari sectoare bancare din lume și reprezintă aproximativ 25% din gestionarea globală a activelor transfrontaliere, șansa investitorilor de a obține o expunere suplimentară la criptoactive ar putea fi interesantă pentru această piață