Vasile Balint, cunoscut opiniei publice drept Sile Cămătaru, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru proxenetism. Anunțul a fost făcut de Realitatea Tv, care a informat, astfel, despre decizia luată de Curtea de Apel București.

Instanța a revocat, joi seara, liberarea condiționată a lui Sile Cămătaru și a dispus ca acesta să execute și un rest de pedeapsă de 1.210 zile închisoare din pedeapsa de 13 ani închisoare dintr-o condamnare mai veche dată de Înalta Curte.

Trebuie menționat că în faza de fond a procesului, Sile Cămătaru fusese condamnat la 5 ani de închisoare.

Afaceriști și interlopi, alături de Sile Cămătaru

Alături de Sile Cămătaru, în același dosar, instanța a condamnat mai mulți afaceriști și interlopi la pedepse între 2 și 3 ani cu suspendare pentru fapte de proxenetism. Printre aceștia și trei cetățeni străini cu funcții de conducere în cazinouri. Unul dintre ei este afaceristul israelian Dzanashvili Amiran, cunoscut presei monde pentru viața sa de noapte, condamnat la 2 ani cu suspendare pentru proxenetism.

Ancheta a început acum șase ani, atunci când procurorii au descoperit că gruparea lui Cămătaru acționa în zona hotelurilor scumpe din București. Potrivit anchetatorilor, unele dintre fetele plasate străinilor aveau camere închiriate în permanență și își racolau clienții cu ajutorul unor angajate din cazinouri.

Fetele erau plasate în diverse cazinouri din București, unde intrau în schemă și angajatele de la relații publice, care intermediau întâlnirile dintre prostituate și clienți.