bancii au inregistrat o lichiditate buna (106 miliarde), pretul de inchidere fiind identic cu cel de ieri – 13.500 lei.
27 aprilie. Prima zi ex-referinta la TLV. Un calcul matematic care tine cont de cele doua majorari, deci implicit de ideea subscrierii la cea cu aport de capital si de pretul de referinta (cel de inchidere de ieri – 13.500 lei), scoate la iveala cifra de 7.840 lei. Ma astept sa deschida in jurul acestei cotatii si sa urmeze o erodare a acesteia, cel putin pe termen scurt, dupa modelul urmat de titlurile Broker.
28 aprilie. O piata in revenire, pe o lichiditate inca redusa. Indicele BET a castigat +0,8%, insa BET-FI a urcat mai mult, cu +4,26%. Desi reluarea tranzactionarii SIF-urilor s-a facut pe usoare scaderi, in a doua parte a sedintei ordinele de cumparare le-au depasit net pe cele de vanzare, astfel ca preturile au urcat. Un anunt interesant a venit azi din partea companiei Impact. Se propune majorarea capitalului social, pe de o parte, din primele de emisiune aferente majorarilor anterioare in raport de una la patru (prin distribuirea de actiuni gratuite), iar pe de alta parte, o majorare in raport de una la sapte prin aport de capital la un pret de 1.950 lei/actiune.
29 aprilie. Piata si-a continuat trendul ascendent, de data asta la nivelul tuturor indicilor: BET +1,1%, BET-FI +1,7%. SIF-urile dau semne de intrare in trend usor ascendent, dupa perioada de consolidare pe palier din ultima luna. Rezultatele financiare si potentialul real de crestere a activelor le recomanda printre cele mai bune plasamente in acest moment. Cu siguranta, principalul impediment in calea intrarii investitorilor de portofoliu in actionariatul acestora il reprezinta limita maxima de detinere din acest moment, de 0,1%.