SIF Moldova a investit în realizarea acestui mall care va funcţiona în zona Obor.

"În acord cu strategia aprobată de acţionari şi consecvenţi principiilor de guvernanţă corporativă asumate, informăm acţionarii că SIF Moldova a investit 65 milioane lei în realizarea complexului comercial Veranda Mall Bucureşti, a cărui deschidere are loc joi. Mall-ul este situat în zona Obor, una dintre cele mai importante zone comerciale stradale ale Bucureştiului, având o suprafaţă închiriabilă de circa 30.000 mp", se arată în document. 

SIF Moldova este implicată şi în derularea unei alte investiţii în sectorul imobiliar, proiectul rezidenţial Baba Novac din Bucureşti, care integrează active ale societăţii Tesatoriile Reunite. 

"Începând cu anul 2015, SIF Moldova a iniţiat un program de diversificare a investiţiilor directe cu un potenţial impact pozitiv asupra performanţelor pe termen mediu şi lung ale portofoliului (sunt vizate sectoarele: imobiliar, agricol, hotelier)", menţionează sursa citată.

Familia omului de afaceri Florin Pogonaru a majorat , la începutul acestui cn, cu circa 8,6 mil. euro capitalul social al firmei Veranda Obor, prin intermediul căreia dezvoltă un mall în spatele pieţei Obor.

Infuzia financiară a mărit capitalul dezvoltatorului imobiliar la 46,2 mil. euro, din care circa 69% reprezintă valoarea terenului de 4,5 hectare pe care se construieşte centrul comercial şi pe care a funcţionat anterior fabrica de mase plastice Prodplast.

Suma reprezintă circa 77% din valoarea de investiţie a proiectului Veranda Mall, estimată de familia Pogonaru la circa 60 mil. euro. Diferenţa de bani va fi acoperită printr-un credit. La finalul anului trecut, compania a încheiat un acord cu Raiffeisen Bank, prin care banca s-a oferit să finanţeze proiectul din Obor cu o sumă de maxim 28,5 mil. euro.

Construcţia mallului Veranda a fost demarată încă de anul trecut. Centrul comercial va avea o suprafaţă de circa 28.000 mp, încadrându-se în rândul proiectelor de talie medie, care deservesc o zonă mai restrânsă.

AGERPRES