CD-adapco este o companie globală de software pentru simulări în domeniul ingineriei, cu soluții software care acoperă o plajă largă de discipline inginenerești, printre care Mecanica Fluidelor (CFD),  Mecanica Solidelor (CSM), transferul de căldură, dinamica particulelor, flux reactant, electrochimie, acustică și reologie. În anul fiscal precedent, CD- adapco a avut peste 900 de angajați și venituri de aproape 200 milioane dolari, cu marjele de profit de două cifre tipice industriei de software. În medie, CD-adapco și-a majorat veniturile, la un curs valutar constant, cu peste 12 procente anual în ultimii trei ani fiscali. Siemens estimează că acest business va continua să înregistreze creșteri puternice în viitor.

“Ca parte a Vision 2020, Siemens achiziționează CD-adapco întărindu-și focusul pe dezvoltarea din zona de digital business  și extinzându-și portofoliul în zona software-ului industrial. Software-ul pentru simulări este esențial pentru a permite clienților sa aducă pe piață produse mai bune, mai repede și la un cost mai redus. Prin CD-adapco, achiziționăm un lider în tehnologie deja recunoscut, care ne va permite să ne completăm portofoliul de software de talie mondială dedicat industriei și să implementăm în continuare strategia de extindere a portofoliului dedicat fabricii digitale", a spus Klaus Helmrich, membru al Consiliului de Conducere al Siemens.

CD-adapco este o companie care activează în domeniul simulărilor dedicate ingineriei cu o viziune unică pentru Multidisciplinary Design eXploration (MDX). Simulările din domeniul ingineriei oferă cel mai de încredere flux de informație în procesul de proiectare, ceea ce conduce la inovație și scade costurile de dezvoltare ale produselor. Uneltele pentru simulări ale CD-adapco, în frunte cu produsul de referință STAR-CCM+,  permit inginerilor să descopere soluții de design mai bune, într-un timp mai scurt. CD- adapco are, în prezent, peste 3,200 de clienți la nivel global. Software-ul companiei este folosit, în prezent, de 14 din primii 15 cei mai mari producători auto din lume, de toți furnizorii din top zece ai industriei aerospațiale și de noua din primii 10 producători din domeniul energiei și din domeniul maritim.