Participaţia minoritară a companiei nemţeşti în grupul rus Interautomatika, va fi vândută. Tranzacţia va  încheia un acord de licenţă pentru echipamente destinate centralelor  electrice şi va opri  pentru moment orice livrare de echipamente de centrale oricărei companii controlate de statul rus.

Siemens a anunţat , în urmă cu aproape două săptămâni, că a "primit informaţii din surse de încredere că cel puţin" două dintre cele patru turbine cu gaz livrate pentru proiectul Taman, în sudul Rusiei, se află în realitate în Crimeea, celelalte două turbine nefiind exact localizate.

"Siemens a primit informaţii credibile că în ciuda tuturor eforturilor sale recente şi din trecut, toate cele patru turbine cu gaz livrate în vara anului 2016 pentru proiectul Taman au fost modificate la nivel local şi transportate ilegal în Crimeea împotriva angajamentelor contractuale”, a explicat  gigantul industrial din Munchen.

Peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014 şi este o regiune vizată acum de sancţiunile Uniunii Europene, care trebuie respectate de întreprinderile europene.

Citeşte şi : “Siemens îi dă în judecată pe rușii care i-au mutat turbinele în Crimeea”