Primarul nu s-a arătat impresionat de faptul că respectiva firmă a acordat o atenţie deosebită curăţării străzii Bâlea, unde locuieşte Iohannis, afirmând că firma de deszăpezire a exagerat, din dorinţa de a-l impresiona.

‘Sincer? Se putea şi fără ultima acţiune.(…) Puţin exagerat (ceea ce a făcut firma de deszăpezire pe strada Bâlea n.r.). Probabil au vrut să mă impresioneze, dar nu au reuşit în sensul dorit de ei. Strada este curată, trotuarele sunt curăţate’, a spus Iohannis.

Acesta a recunoscut că din păcate, Primăria este nevoită să dea amenzi sibienilor, din cauză că aceştia nu au ieşit la timp să îşi măture zăpada din faţa casei sau a blocului, ceea ce a făcut ca gheaţa să acopere trotuarele.

‘Nu am spus că sunt foarte mulţumit de cum arată trotuarele. Cei care trebuiau să facă deszăpezirea s-au mişcat prea încet în ce priveşte trotuarele. Lucrurile pentru firme se vor traduce în bani, acolo unde nu s-a făcut treaba ca lumea, acolo se plăteşte’, a atras atenţia edilul Sibiului.

Iohannis regretă că doar amenzile îi mai fac pe sibieni să-şi facă treaba, însă recunoaşte că numărul amenzilor şi avertismentelor date de Primărie celor care nu şi-au măturat zăpada din faţa porţii este mare.

‘Da, din păcate sunt mulţi sibieni care nu au înţeles că e treaba lor să cureţe trotuarul din faţa casei. Ca să nu mai vorbim de asociaţiile de locatari din blocuri, care nu au curăţat nimic, cu excepţiile lăudabile de rigoare. Inspectorii de la Domeniul Public au dat un număr mare de avertizări, dar şi de amenzi. Este regretabil că trebuie să se recurgă la acest mijloc, dar nu vedem altă cale’, a conchis Iohannis.

Peste 200 de sibieni au fost amendaţi sau avertizaţi pentru că nu au curăţat trotuarele de gheaţă şi zăpadă. Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Primăria Sibiu a aplicat 113 amenzi celor care nu şi-au curăţat trotuarele, majoritatea fiind persoane fizice.

Cuantumul amenzilor pentru persoanele fizice este între 50 şi 150 de lei, iar pentru persoanele juridice între 70 şi 250 de lei. Iohannis a dat asigurări că inspectorii Primăriei sunt încă pe teren şi verifică starea trotuarelor. Şi poliţiştii locali au avertizat verbal 130 de sibieni care nu au ieşit la timp pentru a îndepărta zăpada.
SURSA: Agerpres