SC Transilvania Pack and Print SA este o societate mixta romino-austriaca, profilata pe ambalaje de prezentare si etichete. Dintre ambalaje, aici se pot face pachete de tigari, de cafea si de alte produse alimentare sau de detergenti, iar etichetele pot fi realizate pe hirtie obisnuita sau aluminizata. Directorul general Rudolf Kamla sustine ca fabrica va produce i exclusivitate cutii rotunde pentru brinza topita, destinate unor firme precum Dorna si Hochland. Rudolf Kamla este optimist i ceea ce priveste concurenta, considerind ca i zona i care se afla noua fabrica exista o piata neacoperita.
Capacitatea anuala de prelucrare a fabricii Transilvania Pack and Print SA este estimata la circa 5.000-6.000 tone de carton si hirtie prelucrate, iar cifra de afaceri la circa 30 milioane de silingi austrieci, echivalentul a 4 milioane de marci germane. Principalii furnizori de materie prima sunt din strainatate, dar se lucreaza si cu furnizori romini – principalul este Rondocarton Cluj.
Societatea sibiana pleaca la drum cu un colectiv de 50 de angajati, dar se preconizeaza ca i 2001 sa se extinda, astfel icit numarul lor sa ajunga la aproape 100 de persoane.
Spatiul de productie se itinde pe 4.500 mp, fabrica fiind utilata cu echipamente de ultima ora de lipire, stantare si este amplasata i localitatea sura Mica, la o distanta de 5 Km de municipiul Sibiu.
Producatori de ambalaje de hirtie si carton mai exista i Odorheiu Secuiesc, i Cluj, Ploiesti si Bucuresti.