„Și eu trăiesc sănătos!” a schimbat deja în bine viaţa a 3 generații de elevi

În cei 13 ani de la lansarea „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS, 3 generații de elevi din ciclul primar au putut avea acces la cunoaștere și activități educaționale practice care au contribuit direct la crearea obiceiurilor de stil de viață sănătos al acestora.

Una dintre marile unități de învățământ care s-au implicat în SETS încă de la lansare este Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” din București. Cadrele didactice de acolo au angrenat în fiecare an sute de elevi în toate activitățile proiectului. Evenimentul „De peste un deceniu împreună în SETS!” a reunit peste 1.000 de elevi talentați care au cântat și au dansat în cadrul spectacolului aniversar, marcând reușita implicării lor în acest proiect național.

Școala și echipa sa de profesori au primit Cupa și Diploma „Partener de Excelență” de la inițiatorii mișcării naționale.

„Aplaudăm călduros și apreciem cadrele didactice de la Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, elevii, familiile acestora pentru constanța cu care de 13 ani se implică în mișcarea națională SETS, parte din inițiativa globală Nestlé for Healthier Kids.

În calitate de Partener Fondator susținem de la lansare acest proiect, pentru ca un număr cât mai mare de elevi între 6 și 12 ani din România să poată avea acces la educație pentru un stil de viață sănătos. Continuăm, împreună!”, a declarat Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

Peste un deceniu SETS
SURSA FOTO: Nestlé

Unul dintre cele mai longevive proiecte sociale bazate pe comunitate ce se desfăşoară în România

În acest an școlar, echipa Fundației PRAIS dezvoltă activitățile SETS în peste 145 de orașe și localități din 18 județe. În total, peste 50.000 de elevi din 380 școli primare au putut avea acces gratuit la instrumentele de învățare rapidă, la materialele educaționale video și la informațiile promovate pe platformele social media SETS.

,,Mișcarea națională <<Și eu trăiesc sănătos! – SETS>> este unul dintre cele mai longevive proiecte sociale bazate pe comunitate de la noi din țară. Metodologiile noi de învățare pe care le-am creat și le îmbunătățim în fiecare an continuă să implice masiv copiii, cadrele didactice și familiile acestora!

Alături de partenerii noștri continuăm acest demers educațional de amploare, care formează din copilărie obiceiurile de stil de viață sănătos. Le suntem recunoscători tuturor și le mulțumim!”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Pe parcursul celor 13 ani de la lansarea mișcării SETS, peste 460.000 de elevi, începând cu clasele pregătitoare și până la clasele a-IV-a, familiile acestora au putut avea acces gratuit la informațiile și activitățile educaționale SETS. Metodologiile SETS create de echipa Fundației PRAIS au fost recunoscute ca model de bună practică internațional, în cadrul EPODE. Proiectul a fost premiat în repetate rânduri.

Din anul 2019, Mișcarea Națională SETS este parte a inițiativei globale Nestlé for Healthier Kids.

Peste un deceniu SETS
SURSA FOTO: Nestlé