Shell intenţionează să extindă singura fabrică a Rusiei de LNG (gaz natural lichefiat) împreună cu Gazprom, a explicat şeful companiei anglo-olandeze, aflat la reşedinţa lui Putin. ”Noi, desigur, ne angajăm să luăm toate măsurile administrative necesare pentru a sprijini acest proiect”, a afirmat preşedintele rus.

Diplomaţii din UE şi SUA au arătat că ar putea lua în considerare sancţiuni mai extinse împotriva economiei ruse, dacă trupele Kremlinului intră în Ucraina. ”Suntem dornici să ne extindem poziţia în Rusia. Avem încredere în viitorul nostru pe termen lung în Rusia”, a declarat Ben van Beurden.

Acesta a confirmat că Shell a ajuns la un acord cu Gazprom privind extinderea fabricii de LNG de la zăcământul Sakhalin-2, care produce anual 10 milioane de tone de gaze naturale lichefiate. Alţi acţionari ai proiectului sunt companii nipone Mitsui şi Mitsubishi. Extinderea fabricii vine în urma cererii preşedintelui Putin de majorare a producţiei de LNG şi dublarea cotei globale de piaţă a Rusiei la aproximativ 10%, până în 2020. (Sursa: Agerpres)