Potrivit datelor agențiilor de turism, spre deosebire de 2014, anul acesta de Paște s-a înregistrat o cerere mare pentru sejururi în Egipt, fiind create astfel pachete speciale, pe charter, către Sharm el Sheikh, cu tarife de aproximativ 700 de euro, cu toate taxele incluse, pentru șapte nopți de cazare la un hotel de patru stele, cu regim all inclusive.

O altă destinație cu cerere mare pentru Paște a fost Dubai, potrivit datelor Cocktail Holidays, brandul turistic al Promp Service Travel, prețul unui pachet pornind de la 700 de euro, cu toate taxele incluse, pentru cazare la patru stele cu demipensiune.

”În 2015, valoarea medie a pachetului pentru minivacanța de Paște este de 600 euro, valoare similară celei de anul trecut. Cel mai accesibil pachet extern pentru această perioadă este de 460 de euro (Rhodos, plecare în 11 aprilie 2015)”, spun reprezentanții Cocktail Holidays.

De asemenea, Paștele dă startul sezonului de chartere în România, ca și în anii precedenți, destinațiile alese fiind insulele grecești (Corfu, Creta – atât Heraklion cât și Chania, Kos, Mykonos, Rodos, Santorini și Zakynthos), Turcia (Antalya, Kusadasi, Bodrum și Marmaris), Cipru, Spania (Mallorca și Tenerife) și Iordania (începând cu luna august).