Cea mai mare bancă locală îndeamnă potenţialii clienţi să solicite preaprobarea creditului chiar înainte de identificarea unei locuinţe

BCR, cel mai important finanţator activ în Programul “Prima Casă”, îşi anunţă clienţii care au primit deja aprobarea financiară a creditelor că au timp până pe 15 februarie pentru a încheia antecontractele de vânzare-cumpărare. De asemenea, banca sfătuieşte persoanele care nu s-au hotărât încă asupra unei locuinţe să se adreseze băncii chiar înainte de a începe căutările.

“Solicitantul poate veni la bancă pentru aprobarea financiară iar în paralel să-şi caute casa potrivită. Important este să găsească locuinţa, să se înţeleagă cu vânzătorul şi să semneze un antecontract de vânzare-cumpare în formă autentică sau sub semnătură privată cu dată certă până la 15 februarie 2010 inclusiv.”, declară Ştefan Coroianu, director în cadrul direcţiei retail a BCR. Reprezenatanţii băncii ne-au explicat că odată ce clientul a primit aprobarea financiară, posibilitatea ca acesta să nu primească ulterior creditul este nulă.

Ultima şansă pentru locuinţe vechi

În contextul în care, după cum a relatat Capital, săptămâna aceasta urmează ca Programul Prima Casă să fie modificat pentru a include cu precădere locuinţe noi, mesajul BCR este adresat practic celor care intenţionează să cumpere apartamente sau case vechi. Aceştia, adică majoritatea românilor dacă luăm în considerare faptul că valoarea medie a creditelor acordate până acum este de sub 50.000 de euro, au timp până pe 15 februarie să îşi găsească locuinţa.

BCR a aprobat până acum cumpărarea sau construirea pe credit a 6300 de locuinţe prin “Prima Casă”. Valoarea totală a finanţărilor (255 de milioane de euro) plasează  banca pe prima poziţie în topul finanţatorilor activi în  programul guvernamental de garantare a creditelor pentru locuinţă.