Coreea de Nord a acceptat invitaţia din partea Seulului de a purta marţi, 9 ianuarie, convorbiri în zona demilitarizată Panmunjom, de la graniţa intercoreeană. 

Discuţiile, care se vor concentra pe căile generale de ameliorare a relaţiilor dintre Seul şi Phenian, vor reprezenta prima întâlnire între cele două guverne după decembrie 2015. Deocamdată nu se cunoaşte componenţa celor două delegaţii. 

Anterior în cursul acestei săptămâni, în mesajul său de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a oferit să trimită o delegaţie sportivă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la la Pyeongchang şi şi-a exprimat speranţa că acest eveniment sportiv va fi un succes. 

Drept răspuns, Coreea de Sud a sugerat organizarea unei reuniuni la nivel înalt, la care să ia parte miniştri sau viceminiştri din cele două Corei, şi a declarat că doreşte ca problema nucleară nord-coreeană să fie soluţionată prin dialog, pe căi diplomatice. 

Acceptarea propunerii de către Nord a luat forma unei scrisori semnate de Ri Son-Kwon, şeful Agenţiei pentru afaceri intercoreene de la Phenian, şi adresate ministrului unificării sud-coreean Cho Myoung-Gyon. 

În cursul anului trecut tensiunile s-au amplificat în Peninsula Coreeană ca urmare a testelor nucleare şi cu rachete efectuate de Phenian.
Agerpres