ASTRA 2F a fost construit de Astrium în Toulouse cu ajutorul unei platforme Eurostar E3000 şi transportă sarcini utile în bandă Ku şi Ka pentru asigurarea unor servicii foarte performante de Direct-to-Home (DTH) şi de bandă largă de ultimă generaţie. Este primul dintr-un program de investiţii în trei sateliţi (ASTRA 2E, 2F şi 2G) care asigură capacitate de înlocuire şi dezvoltare pentru Irlanda şi Marea Britanie în sectorul 28,2/28,5 grade est.
Începând cu luna octombrie 2013, noii sateliţi din acest sector vor folosi şi un spectru de frecvenţe suplimentare pentru care SES a primit dreptul de folosinţă de la Media Broadcast, în baza unui contract încheiat în anul 2005. Noul satelit spaţial ASTRA 2F asigură şi capacitate în bandă Ku pentru servicii paneuropene şi pentru Africa Subsahariană. Sarcina sa utilă în bandă Ka va permite SES Broadband Services să suporte viteze de descărcare de până la 20 Mps.

„Lansarea cu succes a satelitului ASTRA 2F face parte din programul nostru de extindere şi înlocuire a flotei”, a declarat Romain Bausch, preşedinte şi CEO al SES. „ASTRA 2F va asigura o capacitate de înlocuire fără întreruperi pentru clienţii noştri din Marea Britanie, cum ar fi BSkyB, BBC, ITV, Channel 4 şi Channel 5 şi ne va permite să operăm o capacitate suplimentară la 28,2/28,5 grade est pe sateliţii SES. Acest sector orbital deserveşte în prezent aproape 13 milioane de gospodării din Marea Britanie şi Irlanda. Vrem să mulţumim partenerilor noştri de lungă durată Astrium şi Arianespace pentru succesul acestei misiuni.”

ASTRA 2F a avut o masă de lansare de şase tone, produce 13 kW de energie şi are o durată nominală de viaţă de 15 ani. Este cel de-al cincilea satelit Eurostar din flota SES. Noul satelit spaţial va intra în funcţiune comercială în următoarele câteva săptămâni, după încheierea programului complex de testare pe orbită.

SES este un important operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de 52 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.