Serena Williams urma să joace miercuri în turul secund la Paris cu bulgăroaica Ţvetana Pironkova (157 WTA), care s-a calificat astfel fără joc în faza următoare a competiţiei, conform agerpres.ro

Accidentul care a cauzat retragerea

„Este vorba de tendonul lui Ahile, care nu a avut timp să se vindece după US Open”, a explicat Serena Williams (39 ani), într-o conferinţă de presă.

Serena îşi vede astfel întreruptă din nou cursa către cel de-al 24-lea său titlu de Mare Şlem din carieră şi egalarea recordului deţinut de Margaret Court.

Trebuie menționat că americanca a câştigat de trei ori turneul de la Roland Garros în carieră. Ea s-a accidentat la tendonul lui Ahile în semifinala US Open, pierdută în faţa belarusei Victoria Azarenka.

Ziua de naștere a Serenei Williams

Serena Williams a împlinit în data de 26 septembrie 39 ani şi le-a spus jurnaliştilor veniţi la Paris, pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, că este decisă să câştige acest trofeu pentru a egala recordul lui Margaret Court.

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 9 în clasamentul WTA, a sosit la Roland Garros în încercarea de a egala recordul lui Margaret Court cu un al 24-lea titlu de Mare Şlem şi, în ciuda vârstei, nici nu se gândeşte la retragerea din sport, scrie AFP.

“Sincer, nu m-am gândit niciodată că voi juca la vârsta mea. Adică parcă nu împlinesc 39 de ani”, a glumit Williams, într-o declaraţie dată presei sâmbătă, chiar în ziua în care a împlinit această vârstă, înaintea începerii turneului de la Roland Garros, pe care l-a câştigat în 2002, 2013 şi 2015.

“Nu ştiu când se va termina asta pentru mine. O iau ca pe o distracţie. Dacă voi simţi că s-a terminat, atunci s-a terminat”, a adăugat americanca.

Serena Williams, care a câştigat 73 de titluri şi a acumulat 93 de milioane de dolari (80 de milioane de euro) de la debutul său în 1995, nu a mai câştigat un titlu de Mare Şlem de la Australian Open din 2017.

Ea a adăugat că nu ar fi mulţumită să ajungă în semifinale, ci vrea să dispute finala, cu referire la recordul lui Margaret Court.

“Cred că o semifinală este întotdeauna grozavă. Dar este bine pentru mine? Deloc. Sunt într-un moment al carierei mele în care nu pot fi mulţumită”, a spus Serena Williams, potrivit Agerpres.

La US Open, Williams a ajuns în semifinale, unde a fost învinsă de belarusa Victoria Azarenka.