După cum a relatat anterior agenţia de presă Interfax, Belgradul îşi exprimase dorinţa să obţină un împrumut de 300 milioane de dolari până la sfârşitul acestui an din partea Moscovei. Ministrul sârb al resurselor naturale Milan Bacevic, care conduce delegaţia Serbiei la convorbirile de la Moscova, a indicat că aceste fonduri sunt necesare pentru a acoperi deficitul bugetar al ţării sale.
La rândul său, ministrul rus al energiei a confirmat, potrivit Agerpres, solicitarea de împrumut a Belgradului, precizând că partea sârbă a cerut 300 milioane de dolari până la finele anului 2012 şi încă 700 milioane de dolari anul viitor. Solicitarea sârbă este în prezent analizată de Ministerul de Finanţe, a mai spus ministrul rus.
În cadrul reuniunii Comisiei interguvernamentale, delegaţiile celor două ţări au abordat şi proiectul de gazoduct South Stream, ce urmează să tranziteze teritoriul sârb. Ministrul Milan Bacevic a subliniat că Belgradul urmează să atribuie în luna decembrie statut de proiect naţional construcţiei tronsonului South Stream pe teritoriul Serbiei. ”Un astfel de statut poate reduce în mod semnificativ timpul necesar pentru procedurile administrative de lansare a proiectului”, a adăugat el.

SURSA: Agerpres