Şerban Pop a fost numit în funcţia de preşedinte al ANAF în urmă cu un an de zile, decizia de numire fiind semnată de premierul de atunci – Mihai Răzvan Ungureanu.
La schimbarea guvernului, noul prim-ministru Victor Ponta a decis să-l păstreze în funcţie de şef al Fiscului pe Şerban Pop.

Şerban Pop a fost în perioada 2001-2004 director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice de atunci, Mihai Tănăsescu, iar în perioada 2004-2008 a fost avocat. Din febbruarie 2008 şi până în ianuarie 2009, Şerban Pop a fost vicepreşedinte al ANAF.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Şerban Pop a acordat un interviu revistei Capital, pe care îl puteţi citi aici:

EXCLUSIV: Cât de bogat trebuie să fii ca să te ia Fiscul la ochi
Potrivit surselor EVZ, noul preşedinte al ANAF va fi Gelu Diaconu, în prezent secretar de stat la Ministerul Economiei.În perioada 2005-2009, Gelu Ştefan Diaconu a fost şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor. Din 2009 şi până în primăvara lui 2012, Diaconu a fost consilier economic la ARTRI România. Din mai 2012 a ocupat funcţia de director de cabinet al ministrului Economiei, pe o perioadă de numai două luni, după care a fost numit în funcţia de secretar de stat, unde răspunde de sectorul resurselor minerale, petrol şi gaze şi politica industrială.

Presa a relatat în mai multe rânduri că Gelu Ştefan Diaconu a fost cercetat pentru mai multe ilegalităţi.