"În urma unei tomografii, s-a observat o sângerare uşoară, dar presiunea intracraniană este normală şi nu a fost necesară o intervenţie pentru scăderea tensiunii intracraniene. După tomografia computerizată am ajuns la concluzia că nu este necesară, în niciun caz, o intervenţie chirugicală. În următoarele ore nu este de aşteptat o înrăutăţire a situaţiei pacientului. Vom încerca o trezire treptată din coma artificială, dar această trezire va dura un timp şi probabil că mâine dimineaţă (vineri – n.r.) pacientul va fi treaz complet. Atunci vom putea vedea dacă recunoaşte persoanele din jur şi dacă îşi poate mişca mâinile şi picioarele. Mâine vom putea spune cu exactitate în ce situaţie se află, dar suntem foarte optimişti în privinţa îmbunătăţirii stării sale de sănătate", a spus profesorul neurolog Schmutzhard în conferinţa de presă transmisă de Antena3.

Acesta a reconfirmat că starea lui Huidu este stabilă şi sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte evoluţia acestuia.

"Situaţia domnului Huidu este stabilă, iar, după ce îl vom trezi, nu va fi necesară o operaţie chirurgicală, mai mult ca sigur", a precizat doctorul austriac.

Medicul austriac a arătat că mai este necesară o investigaţie pentru a vedea cât de grav este traumatismul, dar analiza nu poate fi făcută în actualele condiţii în care se află pacientul.

Acesta a spus, totuşi, că nu va fi vorba de o recuperare de zile, ci de mai multe săptămâni.

"După analizele neurologice se va lua hotărârea, împreună cu familia acestuia, dacă va fi transportat acasă"’, a spus dr. Erich Schmutzhard.
SURSA: Agerpres