Potrivit Antena 3, socrul realizatorului tv, Matei Vintilă, a declarat că Şerban Huidu a încercat să evite un grup de copii, dar a intrat într-un copac. Matei Vintilă a adăugat că fiica sa, soţia lui Şerban Huidu, s-a aflat mereu cu realizatorul tv şi că acesta ar fi recunoscut-o şi ar fi strâns-o de mână atunci când a văzut-o. 
Accidentul ar fi intervenit în jurul orei locale 19, pe una dintre pârtiile de la Innsbruck, când în urma impactului cu un copac, Şerban Huidu a suferit un grav traumatism cranio-cerebral şi a fost transportat de urgenţă la spital în stare critică. 
În prezent, el este internat în Spitalul Universitar din Innsbruck. 
Familia Huidu a solicitat sprijinul Ambasadei României în Austria, iar directorul de comunicare din Ministerul român al Afacerilor Externe, Doris Mircea, a precizat că "Ambasada României la Viena a luat imediat legătura cu familia, căreia îi asigură asistenţa necesară în aceste situaţii – sprijin, contacte cu medicii”.
”Nu ne putem însă pronunţa asupra stării de sănătate a lui Şerban Huidu, fără acordul familiei. Tot ce putem spune este că jurnalistul se află în comă indusă şi că, deocamdată, nu se pune problema transportării lui la un spital din Viena", a adăugat Doris Mircea.
SURSA: Agerpres