Persoanele care doresc să colaboreze ca șoferi cu UBER sau Taxify vor trebui să aibă cazierul curat. Aceasta se va întâmpla dacă u  proiect de lege votat astăzi de Senat va fi adoptat și de Camera Deputaților, camera decizională în acest caz. Proiectul de lege vine într-un context în care companiile de ridesharing sunt ținta mai multor încercări de reglementare pornite și de la mișcările de protest ale taximetriștilor.

Printre altele se propune  instituirea unei taxe speciale pentru cele două companii de ridesharing aflate în prezent pe piața locală, introducerea obligativității ca firma să fie înregistrată fiscal în România sau completarea unor formulare speciale de către șoferii parteneri.

În cazul cazierului, explică avocatnet, ca lucrurile să fie în ordine va trebui să reiasă că șoferii nu aunfost condamnați pentru anumite infracțiuni.

infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice (conducerea unui autoturism neînmatriculat, conducerea fără permis, părăsirea locului accidentului etc.);

infracțiuni privind traficul și consumul de droguri;

infracțiuni contra vieții, sănătății și integrității corporale, traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile (omor, lovire, încăierare etc.);

infracțiuni contra libertății și integrității sexuale (viol, agresiune sexuală, coruperea sexuală a minorilor etc.);

infracțiuni contra patrimoniului (furt, tâlhărie, fraude etc.)