Conform unor voci din anturajul politicianului gorjean, locul respectiv i-ar fi fost alocat mai mult ca o recompensa pentru fondurile pe care le-ar fi pus la dispozitia organizatiei judetene a PNL, decat pentru activitatea politica avuta pana la acea data. Patron al unui lant de magazine si angrouri din Tg.-Jiu, senatorul Huidu a reusit, la vremea respectiva, sa desfasoare o campanie electorala semiprofesionista, dupa cum el insusi recunoaste. Apropierea alegerilor l-a determinat pe Dumitru Huidu sa se reorienteze, in urma cu un an, catre PUNR, partid aproape inexistent in Gorj.
Senatorul si-a lichidat intre timp o parte din afaceri, pe considerentul ca politica actualei puteri le-ar fi facut nerentabile, urmand ca o anumita suma sa o foloseasca in campania electorala. Conform estimarilor lui Huidu, ar fi vorba de vreo 200 milioane lei. Banii se vor duce pe afise alb-negru care sa ajunga pentru fiecare candidat gorjean al PUNR. Fostul membru PNL si actual senator PUNR suporta acum toate cheltuielile organizatiei de partid, dupa ce a desfiintat cotizatia pe care trebuie sa o plateasca membrii de partid.
Astfel, si-a asigurat totodata si locul intai pe listele de candidati la alegerile viitoare. Daca va intra sau nu in Parlament, ramane de vazut. Senatorul ramane insa optimist, amintindu-si de redistribuirea voturilor din 1996. Atunci, cu doar cateva zeci de milioane de lei, Huidu a avut noroc si, chiar mai mult, a devenind si secretar al Comisiei economice din Senat. Dumitru Huidu nu neaga in mod vehement conditionarea includerii pe liste cu locuri eligibile de finantarea partidului, dar recunoaste ca si din aceasta cauza a plecat din PNL in 1999.
Conform celor declarate de Dumitru Huidu, la urechile sale au ajuns vorbe cum ca pentru alegerile din acest an contributia pentru campanie ar trebui sa fie de un miliard de lei.
Senatorul si-a facut un calcul simplu de eficienta: a ajuns la concluzia ca poate sa ramana cu 800 de milioane de lei in buzunar, in cazul unui esec al liberalilor la alegerile din toamna, pastrandu-si insa un scaun de parlamentar pentru care investeste doar cele 200 de milioane – contributie la campania PUNR.