'Aceste amendamente presupun etapizarea măsurilor din Codul Fiscal, nu modificarea lor', a declarat preşedintele Comisiei, Viorel Arcaş.

Potrivit acestuia, este vorba de reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017. În plus, eliminarea taxei pe construcţiile speciale şi a supraaccizei la carburanţi se amână tot pentru 1 ianuarie 2017. În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcţiile speciale pentru investiţiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

De asemenea, a fost votat şi amendamentul cu privire la amânarea plafonării bazei de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute până la 1 ianuarie 2017.

În privinţa impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Ministerul Finanţelor Publice a depus o serie de amendamente de ordin tehnic, însă acestea au fost respinse pe motiv că sunt de substanţă şi este nevoie de mai mult timp pentru a fi analizate. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, însă, că va depune aceste amendamente şi la Camera Deputaţilor. "Este vorba de amendamente de clarificare, erori de scriere, decizii ale Curţii Constituţionale care trebuie transpuse în legislaţie", a precizat Teodorovici prezent luni la dezbaterile din Senat.