Semnal de alarmă pentru PSD, tras chiar din interiorul partidului. Fostul ministru al Culturii, Romulus Vulpescu, a întocmit un raport foarte critic despre problemele cu care se confruntă social-democrații.

”Este mai mult decât evident că ne aflăm pe un drum greșit”, este concluzia raportului, care subliniază faptul că PSD se află într-o situație fără precedent, de a pierde masiv electorat, într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Cel mai de jos punct al existenței PSD

“Rezultatul alegerilor prezidențiale (turul I, cel care relevă votul politic) confirmă evoluția electorală negativă a PSD – partidul pierde electorat, iar dacă nu vom acționa hotărât, acest trend se va menține.

Scrutinul prezidențial, cu a sa miză simbolică, evidențiază mult mai clar decât alegerile europarlamentare faptul că PSD se află, din punct de vedere electoral, la cel mai jos punct al existenței sale”, a scris Ionuţ Vulpescu în raportul întocmit despre problemele care macină PSD-ul din interior, conform dcnews.ro.

“Pentru prima dată în istorie s-a pus problema intrării în turul al doilea al alegerilor și, chiar dacă acest eșec major a fost evitat, scorul înregistrat, atât ca procent, cât și în cifre absolute, este un efect direct al ultimilor ani.

Practic, de la alegerile parlamentare din 2019 până în prezent, PSD a pierdut peste 1 milion de voturi. Este mai mult decât evident că suntem pe un drum greșit”, a mai scris fostul ministru.

”Eșecul discursului progresist în România”

“‘Proletariatul corporatist’ este echivalentul lucrătorilor industriali ai secolului trecut. Nu este favorabil PSD, dar are nevoi specifice stângii progresiste – tineri din urban, cu studii superioare, lucrează în schimburi, sunt plătiți mai degrabă modest, au nevoi legate de locuire și de dezvoltare personală și profesională (care implică oportunități, dar și servicii publice de calitate) și, de multe ori, se confruntă cu condiții de muncă dificile, fără a avea un cuvânt de spus în fața angajatorului.

PSD a abandonat acest public, care s-a lăsat cucerit în fața unui discurs de dreapta, care nu îi oferă în realitate protecție.

Decizia lui exprimă eșecul discursului progresist în România”, a transmis Ionuţ Vulpescu colegilor săi de partid, prin intermediul unui raport care însumează problemele din ultimii ani ale PSD-ului, conform sursei citate.